Zašto bi bilo dobro da pišete dnevnik zahvalnosti?

Pisanje dnevnika zahvalnosti je veoma jednostavan metod koji vam neće oduzeti puno vremena, a može da vam donese dosta pozitivnog u životu.

Kao prvo, bićete fokusirani na pozitivno. Pomoću njega ćete promeniti svoj fokus i automatski ćete u svakoj situaciji tražiti nešto pozitivno na čemu možete biti zahvalni. Naučićete da iz svake neprijatne situacije izvučete nešto pozitivno. (Sve se dešava sa razlogom!)

Zahvalnost je predivno osećanje i kada je stalno prisutno u vašem životu, privući će još više ljudi i stvari na kojima možete biti zahvalni. Zbog čega? Zato što će u vaš život privući okolnosti koje se u potpunosti poklapaju sa vašim osećanjima. Princip u pozadini ovog lanca pozitivnih reakcija se zove ‘zakon privlačnosti’.

Takođe, shvatićete šta je zaista važno u vašem životu. Kada neko vreme budete pisali dnevnik zahvalnosti, primetićete da se specifični događaji ponavljaju. To su događaji koji su vam najvažniji, tako da ćete moći da identifikujete šta vam je zaista važno u životu.

Kroz vaše zapise imate mali kompas koji vam pokazuje koje osobe i šta vam donosi dobra osećanja u životu.

Zapišite događaje u toku dana, momente kada ste bili srećni, neočekivani osmeh, poklon koji ste dobili, ukazanu veliku šansu ili čak samo jedan sunčan dan. Svi imamo različite prioritete jer svaka osoba ima drugačiji sistem vrednosti.

Možete da pišete koliko god želite, ali bilo bi dobro da zapišete svakog dana bar 10 stvari na kojima ste zahvalni. Tokom vremena ćete videti koliko je pozitivnih stvari došlo u vaš život.

cropped-q23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: